Bandet


Valagon er et rockeband fra Bergen med Jante på vokal, Alf Holme på gitar, Tim Skønberg på trommer, Ronny Olsen på bass og Roy Bjørge på tangenter. 

Det hele startet da Alf møtte Jante i 2019 for å presentere noen nye gitarriff som Alf hadde jobbet med et par år før dette møtet. Jante likte det han hørte og kom med tekster og vokal som ga Alf's riff en ny mening. Jante og Alf møtte Tim og Ronny i 2020, og Valagon utviklet seg til sanger og melodier som kan beskrives som et hybrid av ulike rockesjangre og tidsepoker. Tekstene tar for seg flere temaer som fri vilje, kontroll, uavhengighet, relasjonsdynamikk, å ta vare på barnet i seg selv, personlig identitet og frihet til å være seg selv og å drømme.

I løpet av de neste par årene hadde de nok sanger klare til å lage et album, og innspillingene begynte tidlig i 2023. Den første singelen Talking About You ble sluppet 20. desember, og ytterligere to singelutgivelser ble utgitt tidlig i 2024 før debutalbumet Glowing Eyes kom 15. mars 2024.

På dette albumet hadde Valagon fått solide bidrag bl.a. på tangenter av Roy Bjørge. Bandet likte så godt det Roy gjorde at det raskt oppstod et ønske om å få han med som fast medlem i Valagon. Da han ble spurt, sa han ja (til alles store glede), og ble fast medlem i april 2024.